BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

7.1.16

Bulat

Di sebalik nama bulat ni isi tersirat nya adalah aku. Aku yg dlu nya bertubuh ramping, setelah melahirkan 4 cahayamata jadinya tubuh ku seperti hippo. Haha Bulat nama ku di beri oleh Jayde @ Jedidah Kudin. Well aku terima ja la..  Suka @ tdk suka i have to accept it.

13.11.15

My New Prince of Mohammad Harraz Hafiq Bin Halmi

Assalamualaikum W. B.T

Alhamdulilah syukur... Hari ni genap baby ku 20 hari.

Baby ku Lahir 25.10.2015
Namanya ku beri nama Mohammad Harraz Hafiq Bin Halmi. Dia bagai kan sebuah permata hati ku yg keempat.. 

Hari ke 20 ni rasanya aku masih merasa sakit2 belakang. Tapi aku bersyukur masa contraction aku sendiri cuba utk menahan sakit contraction ku seorg diri.  Laki ku pula tidur saja kerjanya. Apakan daya aku kan seorg yg kuat. Keempat2 anakku ni, sakitnya berlain2.
Tapi yg keempat ni aku begitu struggle menahan sakit contraction without any medication. No epidural, no oksigen and no nothing. Hanya dengan application contraction timer ja. Alhamdulillah di d permudahkan semuanya.

Menahan sakit dari pagi 24 oct pagi sampai ke subuh 25 oct aku menahan sakit. Bila d tgk timer contraction sda kerap 10 minit 8 minit dan lebih dari 30 saat , lekas2 aku bangun kan lakiku..  Sakit yg mmg tdk boleh tahan. Gerak dari rumah jam 4. Smpi kat hospital likas jam 4 lebih. Menunggu d bilik penilaian..  Katil tiada yg kosong So aku pun duduk dgn menahan kesakitan. 

Sempat lg kaka d sebelah bercakap dgn ku..  Tapi aku langsung tdk menjawab. Sbb sakit ni sakit bby mau keluar. Di suruh baring dan pasang ECG. Tapi yg bikin panas hati tu Doctor perempuan yg sangat rude. I hate her. Mmg Bikin sakit hati la. Di mana sy kesakitan dgn contraction dia boleh lg cucuk jarum mau pasang drip. So darah ku bertumpahan lah. Dia p marah aku sbb keras kan tgn time2 menahan sakit contraction. Why is she like that?, no patient at all as a doctor. 

Tdk lama 6.15am aku beranakkan si Baby peanut ku. Haha..  Kecil tapi panjang. Mereka tdk dapat buat persediaan langsung utk aku beranak.. Kelam kabut sbb dah mau keluar dah...

Alhamdulillah tidak ada apa2 yg berlaku..  Semua berjalan dgn lancar.

Skrg berpantang pun mcm bukan berpantang sbb byk masalah keluarga..  Tp in Shaa Allah semua pasti akan baik2 aja. AMIN.



6.9.14

Gemuk & Tarian

Assalamualaikum wbt.

I am feeling down when all my colleague come to me and say "hey! Why you so fat"...  So annoying. Urghhhh siap mengejek lg. Bila sy terpilih utk menari,  one of these bitch are always say I'm a bad person even thou she the one yang mcm tu. Snatcher.

10.9.13

HAIKAL

Ne la bby ku

29.11.12

Mohammad Haikal Hafizi Bin Halmi

Assalamualaikum W.B.T....

Hari ne babyku sudah berusia 12 hari.. Wah cepat sangat masa berlalu....

Babyku lahir 17 Nov 2012, Babyku lelaki dan aku namakannya Mohammad Haikal Hafizi Bin Halmi...

Matanya sepet jadi aku gelar si baby sepet... Hahaha... Aku  sgt gembira kerana aku kuat mengharungi segala dugaan yg Allah beri pada aku... 7 June 2011 aku kehilangan Mohammed Hilmi Hafiy Bin Halmi tapi Allah menganugerahkan aku seorg lagi bayi 
yg selama ini aku inginkan sebagai pengubat rindu Arwah Hilmi @ Awie...

Mereka berdua punya banyak perbezaan... tapi mereka tetap ada d hatiku biarpun seorg telah mengadap Allah S.W.T.... 

Aku mrinduinya... Al-Fatihah ntuk Arwah Baby Hilmi..

Ya Allah,
Aku bersyukur punya zuriat lagi..
Terima kasih Ya Allah...
Aku bersyukur semuanya baik2 saja~


5.2.12

Dunia Mu

Ya Allah...

Alangkah bahagianya jika suamiku seorg yg taat pada agamanya..
Alangkah bahagianya jika aku mempunyai suami yg sentiasa mendidik aku..
Mungkin inikah kehidupan yg aku inginkan.. TIDAK aku tidak inginkan kehidupan ini..
Aku seperti ingin kembali ke dalam perut ibuku... Supaya melahirkan Herdawati Musbi yg sentiasa taat pada Allah SWT dan Agamanya.. Tapi semuanya suda terlewat.. Harus d teruskan... aku sedih mengenangkan kisah hidupku...
Ya Allah...
Berikanlah aku suami yg baik dan mendidikku dgn agamamu Ya Allah..
Hatiku hancur berderai.. Apakah Aku Bahagia? Tidak aku rasa tidak bahagia...


Inginku bandingkan dgn suami org lain... sgt la bahagia... aku...

23.9.11

Dah kerja ne busy sgt pula...

Huh... really tired by this time.. n my hati sakit sgt, coz of people yg tk sedar diri like they are always perfect..

They always talk about people, but they never know their own life like what... Ya Allah, please help them to go to the right way...

And me slalu buat problem... can i do no more mistake in one day onwards.... i feel like stupid.. motivate my self plssss...

Ya Allah... permudahkan hariku Amin....

Published with Blogger-droid v1.7.4